Liszaj

liszaj_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Pomocy,liszaj na twarzy

Tytuł:Pomocy,liszaj na twarzy
Autor:gruba777
12.5.2010, 04:52
pomocy od pewnego czasu pojawił sie liszaj na twarzy,chodzę od jednego do drugiego dermatologa i nic,jakieś kwasy,maści,wypalanie.Nie wiem juz co robić,bo nie wygląda to dobzre,a nawet źle>Dermatolog,kosmetyczka,nawet lekarz ogólny nie wiedzą z jakiej to przyczyny sie dzieje.Pomóżcie

Autor:krokodyl
ja tez mialam te xxx moja pani dermatolog przepisala mi masc antybiotyk detromecyne i pomoglo... mam nadzieje ze Tobie roniez przyniesie ulge

Autor:ilos
od 4 dni zaczelam uzywac zel przeciwko tradzikowi i wlasnie od tego czsu pojawily mi sie liszaje. Obok nosa, kolo oczu i w innych miejscach na twarzy. Swedzi mnie to, jest czerwone i czuje sie jak bym miala "skorupe" na twrzy. Nie wiem co robic, moja skora wtedy jest wyschnieta i nie wyglada to zbyt ladnie..... pomocy... ;( ;(

Autor:Asia
16.12.2010, 09:25
Pewnie masz przesuszoną skórę na twarzy, ponieważ większość tego typu preparatów na trądzik zawiera alkohol. Odstaw to i nawilżaj skórę. Najlepiej kremami z apteki.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

liszaj_ciekawostki

Ciekawostki

Cera wrażliwa

Do rozwoju cery wrażliwej mogą przyczynić się następujące choroby: kontaktowe zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry, trądzik, trądzik różowaty oraz wypryskowe zapalenie skóry.

Czy wiesz, że...

Wysypka

Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.

Polecamy

Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.

Archiwum

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej w ośrodkowym układzie nerwowymi. Pyralgina jest zaliczana do niesteroidowych leków o działaniu przeciwzapalnym, które w swoim składzie mają metamizol sodowy.