| Tytuł: | Pomocy,liszaj na twarzy |
| Autor: | gruba777 12.5.2010, 04:52 |
| pomocy od pewnego czasu pojawił sie liszaj na twarzy,chodzę od jednego do drugiego dermatologa i nic,jakieś kwasy,maści,wypalanie.Nie wiem juz co robić,bo nie wygląda to dobzre,a nawet źle>Dermatolog,kosmetyczka,nawet lekarz ogólny nie wiedzą z jakiej to przyczyny sie dzieje.Pomóżcie | |
| Autor: | krokodyl 12.5.2010, 04:52 |
| ja tez mialam te xxx moja pani dermatolog przepisala mi masc antybiotyk detromecyne i pomoglo... mam nadzieje ze Tobie roniez przyniesie ulge | |
| Autor: | ilos 12.5.2010, 04:52 |
| od 4 dni zaczelam uzywac zel przeciwko tradzikowi i wlasnie od tego czsu pojawily mi sie liszaje. Obok nosa, kolo oczu i w innych miejscach na twarzy. Swedzi mnie to, jest czerwone i czuje sie jak bym miala "skorupe" na twrzy. Nie wiem co robic, moja skora wtedy jest wyschnieta i nie wyglada to zbyt ladnie..... pomocy... ;( ;( | |
| Autor: | Asia 16.12.2010, 09:25 |
| Pewnie masz przesuszoną skórę na twarzy, ponieważ większość tego typu preparatów na trądzik zawiera alkohol. Odstaw to i nawilżaj skórę. Najlepiej kremami z apteki. | |
Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.
Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.