| Tytuł: | Liszaj płaski |
| Autor: | lorien 12.5.2010, 04:52 |
| Siostra ma zdjagnozowanego liszaja płaskiego. Mimo stosowania maści ,leków wykwity nie znikają. Była u wielu lekarzy wszyscy rozkładają ręce. Może medycyna ludowa lub naturalna zna sposoby aby zlikwidowac brzydkie czerwone plamy. Polecono nam smarowac olejem słonecznikowym z octem winnym,lecz efekty są mało widoczne. | |
| Autor: | kokcik 12.5.2010, 04:52 |
| ludowe sposoby na liszaj płaski / nie wypróbowałam/:rosę z zaparowanego okna- myślę ,że najpierw okno trzeba by było umyć bez środków chemicznych ,przecierać. w aptece kupić mydlnicę - zaparzyć wg przepisu obmywać kilka razy dziennie , bez wycierania / nb. doskonały na łuszczycę /. W aptece oman wielki ,zaparzyć wg przepisu10g na100g wody, pić 3 x dziennie /to na wewnętrzne zabezpieczenie/ i przemywać. Na liszaja od zwierzaków przegryzione/ ponoć wymóg konieczny- ślina coś uaktywnia /i tym smarować miejsca z liszajem. jakie będą efekty napisz dla innych | |
| Autor: | borys 12.5.2010, 04:52 |
| Ususzone jaskółcze ziele - botaniczna nazwa glistnik- zaparzyć 1 łyżeczka na 1szklankę .Tym naparem zmywać i jedna łyżeczkę naparu wlać do szklanki wody i pić 3xdziennie przez 3 miesiąxxx ps czy znasz botaniczna nazwę tego ropuszego języka ? - w zamian podam kilka innych ludowych nazw różnych ziół | |
Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.
Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.