Liszaj

liszaj_wiem_o_zdrowiu

Forum -> LISZAJ - jak szybko się jego pozbyć?

Tytuł:LISZAJ - jak szybko się jego pozbyć?
Autor:luluś
12.5.2010, 04:52
Zauwarzyłam dziś z rana plamkę w okolicy ust. Jest sucha, czerwona i jak ruszam ustami to trochę piecze. Pierwszy raz w życiu coś takiego mam, zastanawiałam się co to i mama powiedziała że to liszaj. Niestety nie wiedziała jak się tego pozbyć Błagam dziewczyny może wy znacie na to jakiś sposób! To strasznie brzydko wygląda i piecze! Pomóżcie please!

Autor:kuka
A moze to opryszczka ci sie zrobila anie xxx liszaj to posmaruj tormentiolem.

Autor:manie
nie wim czy liszaje pieką, może to rzeczywiście opryszczka. Nawet jeśli nigdy nie miałaś to zawsze może być pierwszy raz. są na tym pęcherzyki?

Autor:szmaragdowa
25.7.2010, 23:25
Na liszaja nie ma żadnych sprawdzonych sposobow, ale mozna powierzchniowo zmiany skorne smarowac Tribiotykiem (masc z 3 antybiotykami dostepna bez recepty) i kompleks witaminy B. Jeżeli zaś chodzi o opryszczkę dobry jest Heviran. Wprawdzie mozna go kupic bez recepty, ale z receptą będzie tańszy. Miejscowo można smarować opryszczkę Zoviraxem. Nie dotykac takich zmian skornych, często myc ręce oraz w okresie choroby nie korzystac ze wspolnych ręcznikow.

Autor:
30.3.2011, 17:55
mupirox na recepte dziala

Autor:paulina też z liszajem
9.3.2012, 19:28
też to mam takie sama niżej pod ustmi.Tez mnie to szczypie posmarujlimomagiem

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

liszaj_ciekawostki

Ciekawostki

Cera wrażliwa

Do rozwoju cery wrażliwej mogą przyczynić się następujące choroby: kontaktowe zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry, trądzik, trądzik różowaty oraz wypryskowe zapalenie skóry.

Czy wiesz, że...

Wysypka

Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.

Polecamy

Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.

Archiwum

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej w ośrodkowym układzie nerwowymi. Pyralgina jest zaliczana do niesteroidowych leków o działaniu przeciwzapalnym, które w swoim składzie mają metamizol sodowy.