| Tytuł: | LISZAJ - jak szybko się jego pozbyć? |
| Autor: | luluś 12.5.2010, 04:52 |
| Zauwarzyłam dziś z rana plamkę w okolicy ust. Jest sucha, czerwona i jak ruszam ustami to trochę piecze. Pierwszy raz w życiu coś takiego mam, zastanawiałam się co to i mama powiedziała że to liszaj. Niestety nie wiedziała jak się tego pozbyć Błagam dziewczyny może wy znacie na to jakiś sposób! To strasznie brzydko wygląda i piecze! Pomóżcie please! | |
| Autor: | kuka 12.5.2010, 04:52 |
| A moze to opryszczka ci sie zrobila anie xxx liszaj to posmaruj tormentiolem. | |
| Autor: | manie 12.5.2010, 04:52 |
| nie wim czy liszaje pieką, może to rzeczywiście opryszczka. Nawet jeśli nigdy nie miałaś to zawsze może być pierwszy raz. są na tym pęcherzyki? | |
| Autor: | szmaragdowa 25.7.2010, 23:25 |
| Na liszaja nie ma żadnych sprawdzonych sposobow, ale mozna powierzchniowo zmiany skorne smarowac Tribiotykiem (masc z 3 antybiotykami dostepna bez recepty) i kompleks witaminy B. Jeżeli zaś chodzi o opryszczkę dobry jest Heviran. Wprawdzie mozna go kupic bez recepty, ale z receptą będzie tańszy. Miejscowo można smarować opryszczkę Zoviraxem. Nie dotykac takich zmian skornych, często myc ręce oraz w okresie choroby nie korzystac ze wspolnych ręcznikow. | |
| Autor: | 30.3.2011, 17:55 |
| mupirox na recepte dziala | |
| Autor: | paulina też z liszajem 9.3.2012, 19:28 |
| też to mam takie sama niżej pod ustmi.Tez mnie to szczypie posmarujlimomagiem | |
Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.
Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.